30.5.07

Jabber

Мда тази вечер нещо с ICQ отново не беше както хората. То кога е били, че сега ли? Престоят ми в IRC пък е сведен до минимум, заради малцината хора, които могат да ме потърсят и там. Като цяло днешно време в IRC е или някакво мъртвило, или масов flood и разговор с по една дума на ред. Под всякаква критика. Изобщо нямам намерение да коментирам цялата паплач от хора, която може да се види. Който не вярва да влезеи да се убеди.

Затова напоследък всичките ми комуникации преминават през jabber. Лесно, удобно, практично, функционално. Това са малко от думите, които го описват. За сега са само малцина от контактите ми са прехвърлени в jabber, но затова пък убеждавам всеки да го ползва. При някои има ефект, при други опитите ми се оказват леко безплодни. Че какво пък толкова казват поредния messenger. Е до някъде е така, но не съвсем.

Ето една статийка (на български) за тези, които още не са чували що за животно е това jabber-а и да се убедят в неговите преимущества. В статията също така са посочени и клиенти, както и jabber сървъри, към които може да се свърже човек.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Jabber

1 коментар:

Анонимен каза...

мен си ме запали от всякъде като ми инсталира джабер клиента на машината :) 10х за което, и бях позациклил с q-то :)