9.10.06

На прага на Апокалиптичното Бъдеще?

Изминалата неделя започна съвсем тихо и кротко със завалелия навън приятен и меланхоличен дъжд. Единственото , което наруши прекрасната неделна идилия беше че точно по обед ми спря нета. Не беше кой знае каква загуба , тъй като под въздействието на мрачното време и успокоителния дъжд проспах остатъка от деня блажено. За съжаление вечерта още нямах нет така че реших да се поразтъпча до някоя компютърна зала хем да убия времето , хем да си припомня добрите стари времена на това да нямаш собствен компютър. Освен всичко си припомних и колко е отвратително да киснеш в някакъв си интернет клуб, и да не можеш да правиш кой знае какво. Но като цялo вечер без собствения компютър действа "отрезвително" , след такава вечер започваш да цениш "щайгата" още повече.

На сутринта дъжда беше спрял заменен от сух , не особено силен , но достатъчно смразяващ вятър. Изпих си кафето с наслада под студеното октомврийско слънце , докато наблюдавах бяга на изпокапалите листа.

Като се прибрах преди няма и два часа нетът се беше завърнал тихо , но славно!!! Тогава с Петя заформихме малка дискусия относно машинописа и за какво на някого би му притрябвало да си губи времето в изучаването му. Според баща ѝ машинописа бил много нужно умение , тъй като "модата" на компютрите щяла да отмине. За мен това си е РЕТРО представа на някакво апокалиптично бъдеще , където ние ще сме принизени до ерата на "модерното средновековие" и ще сме благословени с умението на машинописа в мрачните времена , които ни очакват.

Явно това бъдеще не е толкова далеч , и не е само представа в нашите странни умове. Само къде май вместо да седим на свещи и да списваме нашия хартиен еквивалент на блог в пълна тишина , нарушавана от тракането на пишещата машина , ни очаква тишината на ядрената зима. Скъпи деца вече може да спите неспокойно , защото Северна Корея извърши своя първи и успешен ядрен опит.

И така настава епохата на ядрената тишина , нарушавана от ромоленето на киселинния дъжд!

Самата новина може да прочетете в статията "Светът осъди остро проведения от Северна Корея ядрен опит".

Няма коментари: